Program Sarjana Pendidikan 12 bulan yang baru menjadikan pendidikan lanjutan lebih mudah diakses

Universiti SEGi telah menetapkan piawaian baru dalam pendidikan dengan pelancaran rasmi Program Sarjana Pendidikan dengan menawarkan pelbagai khusus dinamik yang memenuhi keperluan perkembangan para pendidik. Dengan komitmen kepada relevansi industri dan jadual penyelesaian cepat dalam tempoh 12 bulan, SEGi menjadikannya lebih mudah diakses daripada sebelumnya untuk pendidik yang berkhidmat untuk meningkatkan kemahiran dan kecemerlangan mereka.

Program ini yang menampilkan pelbagai pilihan, 7 bidang kepakaran yang mengagumkan dipilih dengan teliti untuk menambahkan pendidik dengan kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk berkembang dalam landskap pendidikan hari ini. Dari bidang penting Psikologi Pendidikan hingga Teknologi Pembelajaran Digital dan Inovasi yang inovatif, Sarjana Pendidikan SEGi mengatasi pelbagai permintaan dalam pendidikan moden.

Yang membezakan program ini adalah tempoh singkat selama 12 bulan dan ia dapat memberikan peluang kepada pendidik dalam perkhidmatan untuk meningkatkan kepakaran mereka tanpa mengganggu kerjaya mereka. Dr. Yoon Sook Jhee, Ketua Jabatan Pasca Siswazah di Fakulti Pendidikan, Bahasa, dan Psikologi di Universiti SEGi, menekankan, ‘Kami memahami bahawa pendidik sedang menghadapi pelbagai tanggungjawab. Dengan jadual 12 bulan kami, kami telah memastikan bahawa mengejar pendidikan lanjutan tidak menjadi halangan dalam perjalanan profesional mereka.’

Program ini juga bertujuan untuk membolehkan pelajar belajar secara maya dan segera mengaplikasikannya di tempat kerja mereka. Pengalaman pembelajaran yang unik ini menggabungkan pembelajaran di dalam kelas dan mengaplikasikannya dalam dunia nyata. Pelajar akan dapat mengaplikasikannya dengan segera dan perubahan transformasi kepada sekeliling.

Struktur kursus 6+1 adalah ciri berkobolehan lain yang membolehkan pendidik mendalami lebih mendalam dalam bidang kepakaran yang dipilih mereka sambil secara serentak terlibat dalam modul “Reka Bentuk Kurikulum dan Pengajaran untuk Pembangunan Lestari.” Pendekatan holistik ini membekalkan pendidik dengan alat yang mereka perlukan untuk meningkatkan kerjaya mereka dan memberikan sumbangan positif kepada pembangunan lestari dalam sektor pendidikan.

Dr. Yoon menambah, ‘Program Master Pendidikan kami direka untuk mempermudahkan pendidik dengan kemahiran praktikal dunia sebenar. Kami telah menggabungkan ketegasan akademik dengan relevansi industri untuk mencipta program yang tidak hanya memperkayakan pengetahuan pendidik tetapi juga meningkatkan kaedah pengajaran mereka.”

Peluang kerjaya yang ada selepas menamatkan Program Master Pendidikan SEGi adalah meluas dan memberi impak besar. Graduan boleh mendapati diri mereka memasuki peranan kepimpinan dan strategik seperti Ketua Jabatan, Pakar Akademik atau Pengarah, Pengurus Kanan atau Penasihat Pendidikan Kanan, bahkan mengejar kerjaya sebagai Penyelidik Pendidikan.

Program Master Pendidikan inovatif Universiti SEGi sedang bersiap sedia untuk mengubah pendidikan dengan penambah baikkan pendidik untuk tidak hanya terus mengikuti perkembangan tetapi juga memimpin dalam perkembangan tersebut. Dengan kepakaran strategik, tempoh yang selesa, dan potensi untuk meningkatkan kerjaya, program ini adalah mercu tanda peluang bagi pendidik dalam perkhidmatan yang ingin meningkatkan impak mereka dan membentuk semula masa depan pembelajaran.

Untuk maklumat lanjut tentang Program Master Pendidikan SEGi dan bagaimana untuk mendaftar layari https://www.segi.edu.my/course/master-of-education-by-coursework/

 

Spread the love