SEGi mengekalkan kedudukan teratas selama 13 tahun berturut-turut dengan penghargaan MyQUEST dan SETARA

Universiti dan Kolej SEGi dengan bangganya ingin berkongsi pencapaian luar biasa dalam penilaian akreditasi MyQUEST dan SETARA 2022. Untuk tahun ke-13, kami dengan bangganya telah meraih pengiktirafan yang tertinggi dengan mengukuhkan kedudukan kami sebagai salah sebuah institusi pendidikan tinggi yang berkualiti bahkan terkemuka dan terbesar di Malaysia.

Keenam-enam kampus kami telah menerima pengiktirafan yang tertinggi dalam penarafan MyQuest dan SETARA 2022.

Keenam-enam kampus kami telah menerima penarafan tertinggi dalam pengiktirafan MyQuest dan SETARA 2022

SEGi Universiti  

Kolej SEGi Kota Damansara

Kolej SEGi Subang Jaya

Kolej SEGi Kuala Lumpur

Kolej SEGi Penang

Kolej SEGi Sarawak

Pengiktirafan MyQUEST dan SETARA yang dianugerahkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia adalah bukti kepada komitmen kukuh SEGi terhadap kecemerlangan dalam semua aspek pendidikan. Ini termasuk kualiti program, kekuatan perkhidmatan sokongan pelajar, usaha penyelidikan dan inovasi, dan prospek pekerjaan cemerlang yang dinikmati oleh graduan kami. Pengiktirafan ini adalah pengesahan tegas terhadap dedikasi kami yang teguh dalam mengekalkan standard tertinggi dalam pendidikan tinggi.

Prof. Dr. Srikumar Chakravarthi, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Akademik dan Ketua Inovasi dan Pengalaman Baharu SEGi Universiti, merasa sangat bangga di atas pencapaian luar biasa kami. ‘Menjulang pengiktirafan tertinggi dalam MyQUEST dan SETARA pada tahun ke-13 berturut-turut adalah bukti tegas terhadap usaha SEGi yang tidak henti-henti mencapai kecemerlangan pendidikan. Ia juga merupakan pengiktirafan yang mendalam terhadap dedikasi tanpa lelah yang ditunjukkan oleh fakulti, kakitangan, dan pelajar.

“Penghargaan yang telah kami peroleh melalui SETARA dan MyQUEST adalah usaha yang teguh terhadap misi kami – untuk memberi pelajar dengan pengetahuan, kemahiran, dan nilai-nilai yang diperlukan untuk berjaya dalam pasaran kerja global. Pengiktirafan ini juga menegaskan komitmen kami yang teguh untuk menyediakan pendidikan yang mudah, inklusif, dan transformatif,’ kata Pengarah Urusan Kolej dan Universiti SEGi , Stella Lau.

Pihak SEGi mengucapkan terima kasih yang mendalam kepada semua pihak yang telah memainkan peranan penting dalam perjalanan ini. Terima kasih yang tulus kami hulurkan kepada fakulti yang berdedikasi, kakitangan, pelajar , alumni yang dihormati, dan rakan-rakan. Sokongan dan dedikasi anda yang tidak berbelah bagi telah memainkan peranan penting dalam mencapai tonggak kecemerlangan pendidikan yang luar biasa.

 

Spread the love