Pengarah Urusan Universiti & Kolej

STELLA LAU KAH WAI

STELLA LAU KAH WAI

Pengarah Urusan Universiti & Kolej

Stella Lau, kembali menyertai semula Kumpulan pada tahun 2020 sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan Kolej SEGi. Beliau memperoleh Penyelidikan Operasi Sarjana Muda Sastera (BA) dari University of Canterbury. Perjalanan profesionalnya selama hampir 3 dekad telah menjadikan gabungan pengalaman industri akademik yang sempurna.

Terkenal kerana sering mengikuti perbincangan, komitmennya termasuk memperluas akses pelajar ke pendidikan tinggi, memangkin inovasi akademik, dan memperjuangkan pembelajaran transformatif untuk mencapai pengalaman pelajar yang cemerlang. Stella Lau kini memberikan kepemimpinan kepada lebih daripada 550 fakulti dan staf sepenuh masa dan sambilan, memimpin pasukan ketika pandemik mampu membina semula kemampuan dalam mempersiapkan pasukan pengurusan dan akademik untuk masa depan pelajar.

Stella Lau menyediakan jenama kepemimpinan yang fokus dan berorientasi masa depan untuk memajukan misi teras kumpulan. Dalam mendorong kolej-kolej maju ke peringkat dan pengiktirafan nasional yang lebih tinggi, beliau terus memimpin perubahan mendalam untuk membentuk kembali pendidikan tinggi.