Tarikan terbaru di Kolej SEGi

Kolej SEGi Subang Jaya dan realme Malaysia melaksanakan perkongsian bersama pada April 2021 lalu. Perkongsian yang sangat penting ini merangkumi tugasan yang diterajui industri, kerjaya dan bakat, serta promosi eksklusif antara pemegang kepentingan kedua-dua organisasi.

Salah satu hasil yang paling menonjol daripada kerjasama ini ialah Pengalaman Pembelajaran Imersif SEGi, dan realme turut hadir sebagai sebahagian daripada inisiatif pembelajaran SEGi yang sangat memberi inspirasi ini, di mana pelajar dapat belajar daripada industri, secara langsung daripada pakar.

Sejak April 2021, lebih 200 pelajar dari Kumpulan Kolej SEGi telah mengambil bahagian dan memperoleh pandangan bernilai daripada tugasan dan projek yang direka bentuk bersama, diselia bersama serta dinilai bersama oleh ahli akademik SEGi dan pakar industri seperti realme.

Sementara institusi pendidikan lain turut berkembang maju, SEGi cemerlang dalam membawa pengalaman industri ke dalam bilik darjah. Pada zaman dahulu, pelajar terpaksa mencari latihan amali yang memakan masa, menyukarkan dan tidak begitu meluas seperti yang sepatutnya. Tetapi kini SEGi membantu pelajar dengan membawa pakar industri terus ke dalam bilik darjah. Ini menjimatkan masa dan tenaga, dan pelajar berpeluang memperoleh lebih banyak lagi.

Encik Calvin Chan, Pengetua Kolej SEGi Subang Jaya berkata, “Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan realme kerana DNA jenamanya bergema dengan irama SEGi – belia, realiti, gaya, dan kelebihan tambahan untuk menjadi luar biasa. Model pendidikan tradisional di mana terdapat hierarki formal antara pensyarah dan pelajar tidak lagi menarik dan tidak cukup berkesan pada era kini.

“Minda muda belajar terbaik melalui pendidikan formal dalam suasana tidak formal, dan melalui kerjasama kami dengan jenama cemerlang ini seperti realme, kerana mereka menonjolkan intipati melalui idea kehidupan sebenar yang memberi inspirasi dan inovasi sebenar. Sudut realme di kampus kami akan menjadi pemangkin yang kuat untuk mengukuhkan lagi hubungan pelajar-kakitangan-industri.”

Melangkaui kerjasama akademik, SEGi dan realme kini berganding bahu dalam mencipta pengalaman pelajar serba baharu untuk mengalu-alukan SEGians kembali ke kampus dengan melancarkan realme Corner dan Mesin Layan Diri Artificial Intelligence of Things (AIoT) realme yang pertama. realme Corner terletak di ruang istirahat pelajar dan akan berfungsi sebagai hab untuk pelajar dan kakitangan berehat, rangkaian dan berinteraksi menggunakan rangkaian peranti AIoT realme.

Encik Huang Hao, Pengarah Bahagian AIoT untuk realme Malaysia berkata, “Di realme Malaysia, kami telah mengalami tahun yang menarik serta menakjubkan dan kami teruja untuk menamatkan 2021 dengan pelancaran AIoT Vending Machine pertama realme di sini di Kolej SEGi, Subang Jaya.

“Ia adalah satu penghormatan besar bagi realme Malaysia kerana ini adalah inisiatif pertama di kalangan negara lain di seluruh dunia. Kami amat percaya usaha ini dapat membantu belia Malaysia berkembang dalam pendidikan mereka, oleh itu kami berharap mesin layan diri akan menyediakan pelajar Kolej SEGi dengan kemudahan yang terbaik serta memperkasakan pelajar untuk merangsang idea dan memacu inovasi dengan melaksanakannya dalam proses pembelajaran mereka. Mesin layan diri bukan sahaja terhad kepada minuman dan makanan ringan sahaja tetapi anda boleh melakukan lebih banyak lagi apabila anda mempunyai minda Dare to Leap,”

Untuk maklumat lanjut tentang kursus yang ditawarkan, hubungi kami hari ini di (03 8600 1777) untuk menerajui masa depan anda.

Spread the love