SEGi X China Mobile: Satu wawasan dengan global impak

Kerjasama akademik antarabangsa telah diambil apabila Universiti SEGi menjadi tuan rumah kepada satu perjumpaan bersejarah bersama China Mobile International pada 27 Jun 2023. Kerjasama ini, bertujuan untuk meningkatkan penyelidikan, program praktikal, dan inisiatif pengajaran dan mementrai janji antara dua pihak.

James Lee, Pengarah Jualan di China Mobile International, telah memimpin delegasi dalam lawatan ke kampus Universiti SEGi. Pertemuan tersebut dihadiri oleh wakil-wakil daripada Fakulti Kejuruteraan, Alam Bina & IT yang terkemuka di SEGi, serta Fakulti Pendidikan, Bahasa, Psikologi & Muzik. Pada masa yang sama, Institut Konfusius SEGi juga memainkan peranan penting dalam perbincangan tersebut.

Kerjasama ini berpotensi dalam menghasilkan impak dalam pelbagai bidang. Fokus utama pertemuan tersebut adalah untuk menerokai bidang kerjasama bagi kedua entiti ini. SEGi memberikan kata jaminan bahawa pengajian akademik taraf antarbangsa ini bekerjasama dengan China Mobile International dapat memberikan komitmen yang terbaik dan penyelidikan yang terbaik.

Inisiatif ini selari dengan misi SEGi untuk memberikan peluang yang beraneka dan memperkayakan kepada pelajar. Rakan kerjasama ini bertujuan untuk mendorong tercetusnya penemuan-penemuan penyelidikan, menawarkan pengalaman praktikal yang berharga, dan meningkatkan metodologi pengajaran yang digunakan di universiti.

Inisiatif ini selari dengan misi SEGi untuk memberikan peluang yang pelbagai dan memperkayakan kepada pelajar. Kerjasama ini bertujuan untuk mendorong tercetusnya penemuan-penemuan penyelidikan, menawarkan pengalaman praktikal yang berharga, dan meningkatkan metodologi pengajaran yang digunakan di universiti.

Pandangan industri China Mobile International dan kemampuan akademik SEGi mencipta sinergi yang sempurna untuk inovasi dan pertukaran pengetahuan.

Kerjasama ini mencerminkan dedikasinya kepada keterhubungan global dan keunggulan. Potensi kerjasama ini dalam pengalaman pembelajaran lintas budaya adalah bukti visi SEGi untuk membentuk individu yang berpengetahuan luas dan kompeten secara global.

Spread the love