Permulaan era baru dalam pendidikan

Dalam langkah penting menuju revolusi pendidikan, Universiti SEGi dengan megahnya memperkenalkan program Sarjana Pendidikan yang inovatif dengan 7 spesifikasi yang disesuaikan dengan permintaan industry. SEGi berada di garis depan dalam mendorong batasan dan mengarahkan sektor pendidikan menuju masa depan yang dinamik.

Program yang revolusioner ini adalah mengenai membina pendidik yang akan memimpin perubahan paradigma pembelajaran. Assoc. Prof.  Dr. Madhubala Bava Harji, Dekan Fakulti Pendidikan, Bahasa, Psikologi, dan Muzik, Universiti SEGi, menegaskan, “Program Master Pendidikan kami mencerminkan semangat inovasi SEGi dan komitmen kami untuk membekal pendidik masa hadapan dengan keterampilan dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia yang sentiasa berkembang.”

Program Sarjana Pendidikan SEGi menjawab permintaan yang semakin meningkat untuk pendidik yang mengintegrasikan teknologi dan menanamkan keterampilan berpikir kritis. Program ini menjadi mercu tanda perubahan dalam dunia di mana pendidikan berkembang dengan luar biasa.

“Dengan tetap berada di depan, kami memastikan lulusan kami dilengkapi dengan memberikan pengalaman pembelajaran yang transformatif,” tegas Assoc Prof. Dr Madhubala.

Program ini merangkumi aspek penting menuju pendidikan abad ke-21, sejajar dengan perjalanan dalam memupuk lingkungan pembelajaran inovatif. Dengan implikasi dan spesialisasi, termasuk Pengajaran dan Pembelajaran, Kepemimpinan dan Pengurusan Pendidikan,Pengembangan Kurikulum, Kaunseling dan Bimbingan, Pendidikan Kanak-kanak, Pengajaran Bahasa dan Pendidikan Khusus, Universiti SEGi memastikan aspirasi dan bakat unik setiap pendidik berada diperingkat yang tertinggi.

“Kami tidak hanya menghasilkan pendidik; kami sedang membimbing para pemimpin yang mempunya visi, misi dan objektif  yang lengkap untuk menjadikan lanskap pendidikan ke arah maju,” ungkap Assoc Prof. Dr Madhubala.

Jangka masa program selama 12 bulan yang dipendekkan adalah bukti komitmen SEGi untuk menjadikan transformasi cepat, efektif, dan mudah diakses.

“Sarjana Pendidikan SEGi adalah pengalaman holistik yang menggabungkan wawasan teori dengan aplikasi praktis yang meningkatkan perangkat pendidik untuk tantangan dunia nyata,” tambah Assoc Prof. Dr Madhubala.

Dengan membentuk psikologi pendidikan hingga menjadi terkenal, program Sarjana Pendidikan Universiti SEGi membentuk individu yang siap untuk meninggalkan jejak yang tak terkira di bidang pendidikan.

Universiti SEGi menyambut era baru dalam Pendidikan bagi mengundang pendidik yang bersemangat untuk menyertai program ini dan memulakan perjalanan yang akan mengubah semula masa depan pembelajaran.

Bagi mereka yang siap siaga untuk menjadi perintis perubahan, daftarkan diri dalam program Sarjana Pendidikan Universitas SEGi. Untuk keterangan lebih lanjut, kunjungi https://www.segi.edu.my/course/master-of-education-by-coursework/