Pengarah Bukan Eksekutif Bukan Bebas

DATO’ SRI NICHOLAS RUPERT HEYLETT BLOY

NICHOLAS RUPERT HEYLETT BLOY

Pengarah Bukan Eksekutif Bukan Bebas

Nicholas Bloy dilantik sebagai anggota Lembaga Pengarah pada 2 April 2012. Nicholas Bloy, adalah ahli Jawatankuasa Imbuhan. Beliau memiliki ijazah BA Hons dari University College London, dan MBA dari INSEAD, Perancis.

Nicholas Bloy adalah salah satu daripada tiga pengasas Navis Capital Partners (“Navis”). Beliau kini merupakan Rakan Pengurus Dana Navis Asia. Di Navis, beliau memimpin pasukan pelaburan dalam membuat, memantau dan keluar dari pelaburan. Nicholas Bloy menganggotai Jawatankuasa Pelaburan Navis dan dewan dan / atau Jawatankuasa Eksekutif beberapa syarikat portfolio Navis, dan bertanggungjawab untuk pengumpulan dana.

Sebelum mengasaskan Navis, Nicholas Bloy adalah rakan kongsi dengan The Boston Consulting Group Asia dari tahun 1989 hingga 1999 setelah menghabiskan tiga tahun dengan Bain & Co. di London. Beliau tidak memegang jawatan pengarah lain di syarikat awam.

Nicholas Bloy adalah pemegang saham utama Syarikat kerana minatnya dalam Pinnacle Heritage Solutions Sdn Bhd menurut Seksyen 8 (4) Akta Syarikat 2016.