Pengetua, Kolej SEGi Pulau Pinang

LEONG MI-CHELLE

Leong Mi-Chelle

Pengetua, Kolej SEGi Pulau Pinang

Pengetua SEGi College Penang, Leong Mi-Chelle, mempunyai latar belakang kerjaya yang membanggakan dalam arena pendidikan hampir dua dekad. Beliau mempamerkan kecekapan dalam pembangunan kurikulum, khususnya dalam pembentukan dan pelaksanaan program akademik. Komited untuk menambahbaik standard pendidikan global telah mendorong Leong menjalin kerjasama erat dengan institusi antarabangsa, menghasilkan inisiatif berkualiti tinggi dalam bidang akademik dan juga bukan akademik.

Leong adalah pemegang Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Linguistik dan Bahasa Inggeris serta Diploma Antarabangsa Cambridge untuk Guru dan Pelatih (CIDTT). Kelayakan ini membolehkan beliau menyampaikan pengetahuan pedagogi dengan berkesan kepada rakan sejawat. Selain itu, beliau turut menerima pengiktirafan sebagai jurulatih HRDF yang bertauliah.

Falsafah pendidikan Leong tertumpu kepada usaha untuk mencipta pengalaman pembelajaran holistik bagi para pelajar serta memperjuangkan pendidikan berkualiti tinggi yang mudah diakses oleh minda yang bersifat ingin tahu.