Lakar kejayaan untuk Universiti SEGi

SEGi mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada dua pelajar dan kakitangan dari Fakulti Farmasi, Universiti SEGi di atas kejayaan mereka baru-baru ini dalam pertandingan Persatuan Farmasi Malaysia (MPS) yang ke-54 – Konvensyen Ahli Farmasi Negara (NPC). Cik Chong Sue Chin, Cik Wong Sze Ling, dan Cik Sze Wei Thing telah merangkul dua anugerah berprestij dalam konvensyen tahunan ini yang diadakan bermula 8 Julai hingga 11 Julai 2021 bertemakan, Eksplorasi, Inspirasi & Transformasi Ahli Farmasi.

Cik Chong Sue Chin, alumni dari Fakulti, dianugerahkan kelayakan Pingat Emas MPS-Duopharma Biotech 2020. Anugerah ini diberikan kepada pelajar yang paling cemerlang di peringkat pengajian dan aktiviti ekstra kurikulum.

Kejayaan turut berpihak kepada Cik Wong Sze Ling dengan penganugerahan MPS-NPC 2021 Anugerah Poster Cemerlang, merupakan seorang pelajar penyelidikan sarjana tahun akhir di bawah pengawasan profesional pensyarah farmasi SEGi, Cik Sze Wei Thing, dengan poster bertajuk, Pengetahuan, Tingkah Laku dan Latihan Ahli Farmasi Hospital Swasta Malaysia mengenai Kajian Ubat-ubatan. Abstrak mereka juga diterima dan akan diterbitkan dalam prosiding NPC 2021 dalam Jurnal Farmasi Malaysia edisi Jun, Jilid 7.

Spread the love