Peluang Baru Diwujudkan Bersama FSA

Oktober 8 @ 8:00 am - 5:00 pm
Loading Events
  • This event has passed.

Kolej SEGi Subang Jaya  baru-baru ini menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) bersama FSA Esports Management Academy (FSA) dan EVOS Esports (EVOS) untuk mempromosikan program pensijilan bersama Esports Content Creation. Antara yang meraikan acara tersebut ialah Cik Stella Lau, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Kolej SEGi, Calvin Chan, Timbalan Pengetua Kolej SEGi Subang Jaya, Mervyn Lai, Pengasas Bersama FSA dan Allan Phang, Ketua Pemasaran dan Perhubungan Awam EVOS.

MoA terdiri daripada program latihan selama enam minggu yang memperkenalkan pelajar dengan kemahiran, teknik dan perancangan kandungan profesional, pembuatan dan pengeluaran untuk Esports. Mereka juga akan didedahkan dengan teknik dasar pra dan pasca produksi termasuk penyuntingan, rakaman, pengurusan bakat dan pemasaran.

“Objektif utama kami adalah untuk meningkatkan standard ESport di Malaysia. Sijil ini juga akan menambahkan suasana profesionalisme kerana kami mempunyai pelatih bertaraf dunia untuk mengajar, menunjukkan dan berkongsi kemahiran mereka dengan pakar pembuatan kandungan yang bercita-cita tinggi, ”kata Cik Stella Lau, Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan Kolej SEGi.

Sementara itu, Mervyn Lai, pengasas bersama FSA ESports Management Academy menyatakan bahawa ketiga-tiga pihak – FSA, EVOS dan SEGi bekerja erat untuk membangun dan menyampaikan Program Penciptaan Kandungan Esports sambil mewujudkan peluang pekerjaan yang menarik untuk tenaga kerja generasi baru.

Details

Date:
Oktober 8
Time:
8:00 am - 5:00 pm
Event Category: